IMPORTANT!


PROTOCOL TELEMÀTIC

Llei de Trànsit: PRINCIPALS NOVETATS

Noticia a CNAE:  https://www.cnae.com/index.aspx/noticias/ley-de-trafico-mas-que-cambios-en-el-permiso-por-puntos  

Noticia DGT: https://www.dgt.es/muevete-con-seguridad/conoce-las-normas-de-trafico/nuevas-leyes/

La reforma de la normativa actual entrarà en vigor amb caràcter general 3 mesos després de la seva publicació al BOE.

 PRINCIPALS NOVETATS

Distraccions. Augmenten de 3 a 6 els punts a detreure per utilitzar, subjectant amb la mà, dispositius de telefonia mòbil mentre es condueix, encara que es manté en 200 euros la sanció econòmica. Segons recorda la DGT, des del 2016 les distraccions al volant són la primera causa dels accidents mortals (31%). L'ús de les xarxes socials i la dependència creixent del mòbil són factors de risc quan s'associen a la conducció.

Cinturó de seguretat i elements de protecció. Augmenten de 3 a 4 els punts a detreure per no fer-ne ús, o fer-ho de forma inadequada, del cinturó de seguretat, el sistema de retenció infantil, el casc i altres elements de protecció obligatoris. La sanció comporta una multa de 200 euros. Segons Trànsit, 1 de cada 4 morts en accident de trànsit no feia ús del cinturó de seguretat al moment del sinistre.

Ciclistes i ciclomotoristes. Es fa obligatori, en vies amb més d'un carril per sentit, canviar de carril quan es procedeixi a avançar ciclistes o ciclomotoristes. A més, el conductor que avanci amb un vehicle a ciclistes sense deixar la separació mínima obligatòria d'1,5 m perdrà 6 punts (abans eren 4).

Objectes a la via. Augmenten de 4 a 6 els punts a detreure per llançar a la via o als seus voltants objectes que poden produir accidents o incendis.

Unificació del període per recuperar els punts del carnet. El termini que ha de transcórrer perquè un conductor pugui recuperar el saldo inicial de punts és de dos anys sense cometre infraccions. Fins a laprovació de la reforma de la Llei, aquest període variava en funció de la gravetat de la infracció comesa.

Cursos de Conducció Segura i eficient. Es podran recuperar dos punts del carnet per fer cursos de conducció segura i eficient. Una ordre ministerial ha de desenvolupar els requisits necessaris i les condicions que han de complir.

Menors i alcohol i drogues. Els conductors menors d'edat de qualsevol vehicle (ciclomotors, permís AM, motos fins a 125 cc, bicicletes i vehicles de mobilitat personal) no podran circular amb una taxa d'alcohol superior a 0, tant a la sang com a l'aire espirat.

Alcoholímetre antiarrencada (alcoholock). A partir del 6 de juliol del 2022, serà obligatori l'alcoholock per als vehicles de transport de viatgers per carretera que tinguin la interfície necessària per instal·lar-lo.

Avançaments. Els turismes i les motocicletes ja no poden depassar el límit de velocitat a les carreteres convencionals. Actualment encara se'ls autoritza un excés de fins a 20 km/h per avançar altres vehicles. La DGT, que ha posat especial interès a canviar la norma, esgrimeix les dades següents: dos de cada tres accidents mortals es produeixen en carreteres convencionals. El 2019 hi va haver 239 morts després d'una col·lisió frontal en aquest tipus de via. Es tracta, doncs, d'aminorar els riscos gràcies a una disminució important del nombre d'avançaments.

Copiar als exàmens per obtenir el permís de conduir. Ha de cometre una infracció qui utilitzi dispositius d'intercomunicació no autoritzats reglamentàriament a les proves per a l'obtenció i la recuperació de permisos o llicències de conducció o altres autoritzacions administratives per conduir. L'aspirant no podrà tornar a presentar-se a les proves per a l'obtenció del permís durant sis mesos i haurà d'afrontar així mateix una multa de 500 euros.

Consulteu sobre l'habilitació per conduir dels conductors professionals. En el termini màxim d'un any, a comptar de l'entrada en vigor de la llei, entrarà en funcionament un sistema telemàtic perquè les empreses de transport puguin saber directament si els conductors compleixen els requisits legals per posar-se al volant dels vehicles amb els que exerceixen la seva professió.

Controls d'alcohol i drogues als conductors professionals. En el termini màxim de dos anys, comptadors des de l'entrada en vigor de la llei, les autoritats desenvoluparan la normativa que permetrà a les empreses de transport fer controls d'alcohol i drogues als conductors.

            
https://campaign-image.com/zohocampaigns/228909000020057004_zc_v8_1622130061860_giff.gif

Per a una correcta visualització et recomanem utilitzar: Mozilla Firefox o Google Chrome

[Protecció de Dades] [Política de Cookies]